Planten in het thuiskantoor

Een groenplan

Bij een interieur ontwerp maak ik standaard een groenplan voor een ruimte. Wat mij betreft is dit net zo essentieel als een goed lichtplan en mooi kleurenpalet. Maar het kan zijn dat je niet zo'n plantenliefhebber bent en misschien wat onzeker bent over de aanschaf en onderhoud van planten. Dat kan.. maar als je een gieter kunt gebruiken, dan komt het goed!

planten KIEZEN

Natuurlijk zijn er nog een aantal andere zaken waar je rekening mee kunt houden om succesvol planten te plaatsen en verzorgen in je thuiskantoor.

🌱 Kijk kritisch naar de ruimte en bekijk waar er lege ruimte is of waar je sfeer wilt toevoegen (hoeken, vensterbanken, planken, bureau etc.).

🌱 Check de hoeveelheid licht die er op die plek is: bij het raam is er veel daglicht, maar verderop in de kamer kan je beter halfschaduw of schaduwplanten gebruiken.

🌱 Bekijk bij het kopen van planten het kaartje met de informatie die erop staat: is het plant die veel zon nodig heeft en wilde jij um eigenlijk op de schaduwplek zetten? Kies dan een andere plant voor die plek.

Verzorging

🌱 Check welke verzorging de plant nodig heeft. En zet een wekelijkse reminder in je agenda om je planten water te geven! En zet ook een reminder voor het geven van plantenvoeding.

🌱 Uiteraard vraagt elke plant om wat aandacht; of het nou gaat om dode bladeren of bloemen te verwijderen of af en toe de bladeren af te stoffen of te sprayen. Mijn advies is om dit gelijk mee te pakken tijdens het water geven van de planten.

🌱 Een andere tip die ik tijdens mijn cursus groenstyling heb opgedaan is om de planten elke week iets minder dan een kwart te draaien. Zo groeien de planten gelijkmatig naar het licht.

BONUS TIP
⚱️ Kies planten én plantenpotten die passen bij jouw branding: uitbundig of subtiel, diverse kleuren, met of zonder textuur etc.. Keuzes, keuzes….

Mocht je nou denken: 'leuk Saf, maar ik kan echt niet planten bij elkaar kiezen, laat staan een pot die erbij past'. Stuur me dan
een berichtje! Ik ontwerp graag een groenplan voor jouw (thuis)kantoor!

Go green!

Saf

Vorige
Vorige

De meerwaarde van een brand designer voor jouw huisstijl

Volgende
Volgende

Creatieve rust