5 Typografische tattoo tips

De zomer is aangebroken: de tijd voor zon, zee, strand en zomerse outfits. Ik word er blij van! Heerlijk op een terrasje met een drankje naar de voorbijgangers kijken. Nu er meer bloot in beeld is, zie je dus ook meer tatoeages!

Mooi bloot is niet lelijk

Het blijft intrigerend zo’n kunstwerk wat vereeuwigd is op een lichaam. Helaas zie ik ook veel tattoos op straat voorbij komen die absoluut niet mijn smaak zijn.”Over smaak valt te twisten”... Maar wanneer het aankomt tot letters & tattoos, kan ik wel een paar adviezen geven. Daarom dit lijstje met de typografische tattoo tips, zodat jij volgend zomer met een verantwoorde typo-tattoo kan pronken op het terras ;-)

1. Persoonlijke tekst

Het is lastig om een unieke tekst te vinden. Natuurlijk is een Instagram-quote is een optie, maar ga op zo’n minst voor iets wat een persoonlijke waarde heeft voor jou.  In geval van dit voorbeeld, nog een extra tip: let op je spatiëring: het is wel zo fijn dat het woord als geheel leesbaar is en dat niet sommige letters te ver van de rest verwijderd staan


2. No names

Ik herhaal: laat géén namen zetten. Ik vind het in ieder geval het tricky business! Je weet nooit of je over 25 jaar een tweede huwelijk treedt of dat je moeder je vanwege datzelfde huwelijk uitkotst.


3. Passende plaatsing

Ik denk dat ik niet de enige ben die regelmatig grapt over iets spreekwoordelijk ‘op m’n voorhoofd plakken’. En daar laat ik het graag bij. Als je dan toch voor een tekst gaat; zoek dan een geschikte plek: misschien wel één waar alleen jij het ziet  of in ieder geval minder ‘in your face’.


4. Lekkere leesbaarheid

Kies een lettertype mèt duidelijke lettervormen in een stijl die je aanspreekt. Zorg dat de lettergrootte niet te groot of te klein is. En kijk uit met sierlijke krullen die door letters heen lopen. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen je aanstaart omdat het ontcijferen van je tattoo net zo lastig is als het oplossen van de Fibonacci reeks.


5. Correcte spelling

Ga er niet vanuit dat je tattoo-bewonderaars analfabetisch zijn. Dus doe ècht een spelling-check en laat het door nog 10 andere personen nakijken! En al helemaal wanneer je een buitenlandse taal gebruikt. Zodat je niet niet pas na het zetten van je Chinese sterrenbeeld erachter komt dat er ‘fried chicken’ staat.


Mocht je een typografische tattoo overwegen dan hoop ik dat je iets aan de bovenstaande tips heb gehad. Een groot deel van de failures valt eenvoudig te voorkomen door je te laten tatoeëren door een professional. En als je niet op zoek bent naar een tattoo, dan hoop ik dat je, net als ik, stiekem een beetje hebt gelachen om de foto’s. En nu is het tijd voor een terrasje.. cheers!

Reactie schrijven

Commentaren: 0