OVER STUDIOSAF

Hallo! Ik ben Saf!

 

In StudioSaf maak ik grafisch ontwerp, zowel digitaal als handmatig. Letters spreken mij aan. Ik vind het belangrijk dat een lettertype bij de boodschap past. 

Werkwijze

Wanneer ik in opdracht werk vorm ik eerst samen met de klant het kader: Wat is de boodschap? Die wordt bepaald door de ‘harde’ eisen samen met een persoonlijke voorkeur voor stijl. Dit kader geeft me richting tijdens het ontwerpproces.

 

Tussentijds blijf ik in contact met de opdrachtgever. Door steeds de resultaten af te stemmen werk ik toe naar een product waar we allebei trots op kunnen zijn.

Zoektocht

Vrijwel al m’n werk start ik handmatig. Eerst wil ik weten wat de klant beweegt en aanspreekt. Met de opdracht in mijn achterhoofd verzamel ik schetsen en ideeën in schetsboekjes.

 

Ik hou van de zoektocht naar precies de goede vormen die passen bij de opdracht. Die ontdek ik in musea en (kunst)boeken, door te reizen, via sociale contacten en creatieve vakbeurzen.

profielfoto van Saf, eigenaar van StudioSaf

Handmatig & digitaal

Soms is de uitwerking een nieuw handgetekend lettertype, een andere keer gebruik ik bestaande lettertypes digitaal. Het afwisselen van hand-werk en het gebruik van verschillende materialen met het werk op de computer bieden mij vrijheid als ontwerper.

 

Heb je een idee dat je wilt bespreken? Ik ben benieuwd!

Wil je meer weten over mijn opleiding & ervaring? Voeg me dan toe op LinkedIn! 


logotype van StudioSaf

AANBEVELINGEN

profielfoto Paul van Pelt

Paul van Pelt

vertaler

Van Pelt Localization

"StudioSaf is een erg fijne partner voor je project. Ze denkt proactief met je mee, komt met creatieve ideeën en zet uiteindelijk een prachtige uitwerking van je idee neer. Communicatie en overleg gaan erg prettig en snel. Ze heeft veel kennis over wat wel en wat niet werkt qua ontwerp, wat een prettig gevoel geeft zodat je daar als leek niet over hoeft na te denken. Echt een aanrader!""Saf heeft de huisstijl ontwikkeld voor mijn bedrijf Getting Structured. Ik werk met meerdere grafisch ontwerpers samen maar doordat Saf goed kan inleven en veel weet over lettertypes/fonts, heb ik voor StudioSaf gekozen.

Saf kijkt ook verder dan alleen het ontwerp. We hebben samen gekeken hoe we dit het beste toe konden passen in de website die ik graag zelf wilde bouwen. Door haar ervaring met Bloom Nerds, (waar meer de marketing kant komt kijken), konden we het maximale uit onze samenwerking halen.

Het mooie was dat binnen een week nadat mijn website online is gegaan, een nieuwe klant zich aandiende op de uitstraling van mijn website. De investering in een goede huisstijl was het dus meer dan waard! 


profielfoto Eline Kunz

Eline Landgraf-Kunz

virtual assistant & business coach

 Getting Structured


ERVARING

sinds 2018     Co-founder Bloom Nerds

sinds 2017     Co-founder Creatieve Ondernemers Leiden

sinds 2017     Lid van collectief Lemon Creatives

sinds 2017     Docent bij CREA Cultureel Studentencentrum -

                          Universiteit van Amsterdam

sinds 2017     Founder netwerkgroep Girl Boss Leiden

sinds 2016     Docent bij LAKcursussen - Universiteit Leiden

sinds 2014     Start StudioSaf

2009-2013    Bachelor grafisch ontwerp -  

                         Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten StudioSaf
Jacques Perkstraat 2 
 2321 VH  Leiden

 hello@studiosaf.nl

Hallo! 

StudioSaf maakt grafisch ontwerp & handlettering op maat.

Heb je een idee dat je wilt bespreken? Ik ben benieuwd! Zullen samen een bakkie doen? 

Groetjes, Saf