Handlettering boekentips

Het is altijd fijn om wat me-time te pakken en lekker te gaan handletteren!
Hoewel er online veel te vinden en verzamelen is (bijv. op Pinterest), vind ik een fysiek boek vaak fijner om als leidraad te gebruiken. Zo kan je ècht even offline gaan en lekker rustig tekenen.
Vaak is het aanbod handlettering-boeken in de lokale boekenhandel beperkt en daarom heb ik de meeste boeken voor mijn workshops en cursussen online gekocht. Benieuwd naar mijn top10? There we go!

 

1. basisBOEK handlettering

Voor degene die al langer bezig zijn met handletteren is dit boek een begrip. Op een fijne wijze legt Karin Luttenberg uit hoe je de basis onder de knie krijgt en je zelf verder aan de slag kunt.

 

'Handlettering doe je zo'/ €14,99


2. handlettering met waterverf

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, is het leuk om eens te experimenteren met andere materialen. Een van mijn favoriete materialen is waterverf. Je kan er toffe letters mee maken en het leent zich ook goed voor illustraties!


'Handlettering met waterverf'/ €14,99


3. diverse technieken

Een ander boek die ik vaak in m'n cursus gebruikte is deze. Hierin staan veel verschillende stijlen en stap-voor-stap plannen. Ook wordt er aandacht besteed aan zaken zoals versierde borders en kaders. Het niveau ligt wat minder hoog dan andere boeken maar dat maakt het juist toegankelijk voor de beginners onder ons.

 

'Creatief handletteren & meer' / €14,99


4. versieren met illustraties

Een creatie met handlettering leent zich vaak goed voor een aanvullende illustratie. In dit boek laten ze veel voorbeelden in instructies zien hoe je dit doet. Het leuke is dat Hyshil Sander met ieder seizoen meegaat, zodat je het hele jaar wel een passend project kan maken.

 

'Bijdehand, handlettering en tekenen' €15,99


5. handlettering met krijt

Ik heb wel eens cursisten gehad die met een heel specifiek doel wilden handletteren namelijk voor krijtborden! Veel horecagelegenheden hebben zo'n tof bord staan maar niet iedereen kan er ook mooie letters op maken. Dit boek van ontwerper Marjet Verhoef gaat je zeker helpen met deze skills! 

 

'Krijt! Handletteren met krijt' / €17,50


6. handlettering met brushpen

Een van de lastigere onderdelen in handletteren is het gebruik van brushpens. Dit vereist een meer schrijfmatige vaardigheid omdat je de brushpen moet leren gebruiken als tool. En dat werkt toch net even wat anders dan fineliners. Gelukkig kan Carla Kamphuis je helpen met een stappenplan zodat je al snel toffe dingen kunt maken! 

 

'Brushpen love: Het ultieme brushpenboek' / €16,99


7. handlettering met ecoline

Misschien ken je het wel van vroeger: ecoline! Heerlijk kleurrijke vloeistof waar je lekker mee kunt verven. De potjes ecoline kan je ook goed combineren met ecoline-brushpens. En dat je met ecoline ook toffe letters kunt maken laat Martine Boere zien in dit boek. 

 

Letteren & tekenen met ecoline / € 14,99


8. kalligrafie

Stiekem valt kalligrafie niet onder handlettering, maar het is wel een manier om handmatig letters te maken. Voor iedereen die meer van klassieke en krullerige letters houdt èn geduld heeft om zo te leren schrijven is dit boek van Ruth Booth ideaal!

 

'Handboek moderne kalligrafie' / €15,99


Hopelijk heb je wat aan deze boekentips gehad! Heb je een iets leuks gemaakt d.m.v. een van de bovenstaande boeken of heb je nog een andere boekentip? Deel het dan gerust hieronder. Veel plezier en succes met handletteren! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0